Flitiga Frida!













(Klicka på bilderna för att se hela härligheten!)

Njut av lite härliga bilder på den otroligt dammiga stoppningen, bilder på originalklädseln och en Frida!


För att ta igen från förra fredagen så sitter nu Frida här bredvid mig och sliter som en tok i stoppningen på stolen!

Tyvärr så verkar det som att vårt arbete kommer bli otroligt mycket mer omfattande än vad vi trott, för stolen har tydligen redan blivit omklädd en gång, så det finns två lager att få bort, och så måste vi klä om den nya stoppningen i bomullsväv innan vi klär om det med det slutgiltiga tyget.

Originalstoppningen var av äkta hästtagel, vilket antagligen betyder att stolarna är väldigt gamla, möjligtvis från 20-talet. Båtfernissan som dom är lackade i tyder dock mer på 40-tal!


/FlitigaFrida och AmbitiösaAlex

Sundsvallsbesvikelsen

Jag (Frida) har tillbringat helgen i Sundsvall medan duktiga Alex har varit hemma och slipat stolar. Jag var på Myrorna men där fann jag inget, till min stora besvikelse. Hallååå bordet, var äääär du?!
Jag hann dock inte göra några längre utflykter på jakt efter bord eftersom att jag hade andra bord och stolar att slipa, även jag har varit ambitiös denna helg. Även om det inte tillförde projektet något, förutom en aningen mer erfarenhet av sandpappring och målning kanske? :P
Vi hoppas på framsteg på bordfronten nu, håll tummarna! Och kom gärna med tips på var vi kan finna detta mytomspunna bord! :)

/Frida

RSS 2.0