En tjuvtitt!

Nu börjar projektet lida mot sitt slut, men än har vi inte riktigt koll på vart exakt utställningen ska äga rum, men snart så!
Här kan ni  få en tjuvtitt på vårat projekt(och våra vackra nunor, såklart!).

Snipp snapp snut, se och njut, för snart är projektet slut!


image22
Foto: Morgan Nilsson




Projektet är nästan helt färdigställt, dock har vi några små detaljet att fixa iordning. Förhoppningsvis så kan vår eminenta bildlärare ordna en alldeles förträfflig utställningslokal! Tyvärr så är det hela sekretessbelagt för en tid framåt, men självklart ska vi avslöja det senare, så att ni kan ta er en titt på själva utställningen.

För att summera det hela så måste jag säga att sedan alla möblerna var inköpta så har arbetet gått mycket fort fram, vi har nästan inte stött på några problem alls när det gäller det praktiska, det enda som fortfarande är lite av ett frågetecken är utställningslokalen, men somsagt så ser ju det också ut att lösa sig.


Bittert.



Självklart har vi ju vetat att det är svårt att ta sig fram som ung konstnär, det är ju ett faktum som man inte kan undgå, men att det skulle vara såhär...

Vår sk. "utställningslokal" i Solna bibliotek var en enorm besvikelse, och det var inte bara lokalen som gav den fadda smaken av besvikelse utan också bemötandet av dom vuxna människorna som arbetar där. 

Vi tyckte att det var underligt redan den gången då vi frågade om de skulle vilja se bilder på våran "installation", eller att vi skulle berätta lite mer om tankarna bakom och deras svar blev ett kort nej. Vår första tanke var att det var konstigt att dom inte ville se det som skulle ställas ut i deras fina utställningslokaler, men med den informationen att vi skulle ställa ut i "ljusgården" som dom kallade det, så var vi nöjda och glada.
Men den lyckan varade inte länge, det enda fina med  "ljusgården"  var namnet, dom hade förpassat våran utställning till övervåningen, mitt i ett rum i biblioteket där några soffor stod i huller om buller, "men dom kan vi knuffa undan innan er utställning" fick vi höra.
När vi försiktigt frågade om det kanske fanns någon lucka mellan utställningarna i den ordinarie utställningslokalen så kastade bibliotekstanten huvudet bakåt och skrattade som om hon aldrig hade hört något lustigare, svaret vi fick var att det minsann var en väntetid på två år för att få ställa ut där, och någon mer information fick vi inte, hon verkade tycka att vårt projekt som hon inte ens hade hört om eller sett inte höll tillräckligt hög klass..



Men nu känns det som att vi har något på g, så håll alla tummar och tår!


Tisdag!

Idag har vi jobbat på som flitiga små möss! Vi har (nästan) gjort klart den ena stolen, det enda som är kvar är att sätta ett paljettband runt tyget.
Det tog sin tid att få dynan på plats, eftersom att discotyget är elastiskt och väldigt skört var vi tvungna att ha ett annat tyg under för att kunna hålla hela dynan på plats på stolen. Men till slut fick vi in tekniken med pillandet och häftandet och resultatet blir verkligen jättebra och det ser riktigt proffsigt ut!

Vi har även spunnit vidare på några idéer som vi tidigare lagt åt sidan, så nu blir det jakt efter en skrotig och övergiven cykel, en cykelkorg och glittrigt garn. Tanken är att ge den stackars cykeln nytt liv och omtanke, genom att sy ett sadelöverdrag av det överblivna discotyget, pimpa cykelkorgen på något vis, och cykeln ska även få glittriga fina saker att sätta på handtagen (kallar man det så när det gäller cyklar?), så att de blir mjukare och varmare att hålla i.

På måndag ska vi med hjälp av en fotoelev, ta bilder på projektet i skolans fotostudio så att vi kan skicka med de bilderna när vi mejlar olika gallerier och frågar om utställningslokal.

Lite bilder från dagen:


Flittisdagen

Denna gråa tisdag har till stor del ägnats åt projektet med stort P! Vi har fått en hel del gjort idag, det känns skönt! I helgen fann Alex Den Ambitiösa ett bord i soprummet, det passar perfekt ihop med stolarna och vi är väldigt lyckliga över det fina fyndet som vi så länge letat efter. Vi har också hunnit med att målat den ena stolen ännu en gång, och slipat och målat bordet i den härliga knallrosa nyansen.

Vi gav oss ut i den bitande kylan för att ta oss till Hallonbergen, där vi besökte en butiksinredningsaffär vid namn HK. Vi var nämligen på jakt efter en billig skyltdocka som vi gärna vill ha med i vårat projekt. De säljer både nya och begagnade dockor så vi tänkte att vi kanske kunde ha turen att finna en ganska billig docka, men ack så fel vi hade! Även de dockor som verkade ha farit lite illa ut under sina år och saknade både fingrar och tår kostade över tusen kronor! Vi hittade dock en alienliknande barndocka som kostade femhundra kronor, vi funderade lite över detta men bestämde oss för att låta barndockan bo kvar på HK med sin skyltdockefamilj. Vi har nämligen sett en annons på Blocket där en vuxen kvinnodocka är till salu för samma pris, vilket kändes lite rimligare och mer passande till projektet.

Vi var även och tittade i Solna bibliotek där det är tänkt att vi ska ställa ut och det vi skådade var inte direkt vad vi tänkt oss. Det fanns inga väggar där det var tänkt att utställningen skulle vara så det blir en riktigt svår nöt att knäcka. Vi fortsätter dock att ringa runt och kolla efter andra ställen att ställa ut på, så vi får se hur det blir med Solna bibliotek.

Äventyret fortsätter! :)

Frida och Alex




discostol och alex med barnet!

RSS 2.0