AmbitiösaAlex

Att slipa antika stolar är en perfekt fredagssyssla! Eller kanske inte..

Men eftersom att vi satt som delmål att ha inhandlat alla möblerna tills imorgon, så känner jag att det är bra att vara lite ambitiös, eller iallafall låtsas vara det, och arbeta lite på vårt projekt ikväll.

Tyvärr så har vi inte hittat bordet med stort B ännu, antingen är de alldeles för stora och klumpiga eller också kostar dom en förmögenhet, men förhoppningsvis hittar vi något fint snart, vårt hopp ligger hos blocket!
Så svik oss inte nu kära blocket.. Nä, men jag håller tummarna för att Frida kommer frakta hem något alldeles magnifikt från staden i norrr!

Igår var jag på Uff, (eller ja, Huvudsta loppmarknad som det numera heter) hittade lite allt möjligt skojigt, men tyvärr inget som passade mitt och Fridas projekt.


Här är lite bilder på allt möjligt skoj, bla. den första skissen, eller ja, egentligen min skiss, men jag och Frida hade föreställt oss i princip exakt samma sak! Ibland är det väldigt bra att var lika!
Ha överseende med den otroligt slarviga och kladdiga(av gud vet vad) skissen.

Nu har vi frångått den första skissen lite, dock ska grundfärgen och lackkänslan på själva stolen vara densamma(i någon nyans mittimellan färgproverna som ligger på stolen!) men vi har gått från lite kitschig leopardplysch till superglittrigt, multifärgat paljetttyg!


Dom små glasen och glaspryttlarna inhandlades på Uff idag, och ska kanske användas i vårat projje, annars kommer det bli finfina små klappar till snälla små filurer!









Imorgon uppdateras bloggen förhoppningsvis med bilder på färgen vi tänkt använda oss av, och på de färdigslipade små stolarna!




GAH! Ena bilden vägrar laddas upp, men ni får hålla till godo med bilden på skissen!


Tjipp!


På bordfronten intet nytt.



Myrorna vid adolf fredriks gav ingenting idag heller, tyvärr!
Men vi håller tummarna för att Fridas besök i sundsvall ska resultera i ett fint bord!

Tjipp!

Fina grejer!

image5




Två stolar som andas rokoko, och ett discotyg som är glittrigt som få!

Att ta stolen dit man kommer

Detta har varit en effektiv och produktiv dag, som gått i projektets tecken. Vi begav oss till uff i Solna, och där fann vi två stolar. Vi släpade med oss dessa stolar till Sumpiz för att införskaffa tyg och färg. Det var lite bökigt att bära runt på dom, men ändå ganska praktiskt att ha en garanterad vip-plats på tunnelbanan!

Kvinnan som jobbade på tygaffären var inte lagd åt det vänliga hållet (man undrar ju vad folks problem är ibland!) så vi blev lite sura och irriterade och hittade inget tyg som kunde glädja oss :( Allt vi fann som passade vårat ändamål var för dyrt för våra stackars portmonäer. Men sedan såg vi det, tyget som skulle rädda dagen! Och det köpte vi! Bilder kommer senare :P

Nu återstår bara färg för att göra stolarna kompletta, men det verkar vara ganska klurigt att hitta den nyans vi vill ha. Speciellt utan att ruinera oss, men vi ska nog finna en lösning på det problemet också!

En mer ingående beskrivning om vad som ska ske med stolarna får ni när bilderna kommer.

Adjöken!

Frida & Alex

Flitiga små myror

Idag har vi varit på jakt i lite olika second handaffärer, bla. Myrorna och annat smått och gott. Vi fann dock inget som passade vårt projekt, eller ja, det som föll oss i smaken tog dom sjuka överpriser för. Sånt gillar vi inte! Det är lite tråkigt att priserna skjuter i höjden bara för att second hand har blivit trendigt. Till och med tältklänningar som man inte kan tänka sig att någon i denna värld vill bära kostar skjortan. Kan detta vara en effekt av en viss populär bloggerskas klädstil? Ingen nämnd ingen klämd...

Adjöken!

Frida & Alex

 +  =

Introduktion

Hej och välkomna till vår blogg!
 
Här kommer vi att skriva och visa bilder från vårat projekt. Projektet går ut på att renovera och styla om gamla möbler och andra saker. Hoppas att ni  är lika intresserade av inredning och design som vi är, och att ni vill följa oss genom jakten på de perfekta guldkornen som ligger och väntar där ute!

tack och adjö, lev eller dö!

Frida & Alex


RSS 2.0